Segítünk, hogy szárnyra kapjon a fantáziád! Húsételek variációja 1. rész

tejszines-gombas-csirkeIsmerős a helyzet sokunknak: edzések és magas fehérjebevitel. Ez a kombináció hozza meg az elvárt sikereket, no meg persze több más mellékszereplő is 🙂 De a magas fehérjebevitel kivétel nélkül mindenkire vonatkozik, aki a testén szeretne jó irányban változást elérni. Fő fehérjeforrásaink a sovány húsok, azok közül is a legközkedveltebb a csirke. Nagyon sokan már csak azért eszik, mert ezt “kell” enni ahhoz, hogy meglegyen a napi szükséges tápanyag. Hamar bele lehet fásulni a tipikus testépítő ételek elkészítésébe, ám most kirángatunk titeket ebből és mutatunk nektek pazar ételvariációkat, amikhez alig kell több idő, mintha csak simán befűszereznéd a csirkédet! 😉

A mai menü: tejszínes-gombás csirke

Hozzávalók:

– 200g gomba
– 230g csirkemell
– 1 egész vöröshagyma
– 10g kókuszzsír
– 2 dl laktózmentes, vagy növényi főzőtejszín

Elkészítés: 

Kókuszzsíron megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd felkockázzuk a csirkemellet és hozzáadjuk.
A gombát is apróra vágjuk és hozzáadjuk a hagymához/csirkéhez. Ezután felöntjük nagyon pici vízzel, ízesítjük sóval, borssal, pirospaprikával és fedő alatt főni hagyjuk, majd hozzáadjuk a főzőtejszínt és hagyjuk kicsit összefőni!

Ha neked is a nagymamád pörköltje jutott eszedbe erről, amit nokedlivel tálalt, akkor eláruljuk, hogy a nokedlit is meg tudod csinálni “fitt-re“, amihez nem kell más, csak:

  • 120g zabliszt /ledarált zabpehely
  • 1 tojás
  • pici só
  • pici víz, hogy a massza kellőképp besűrűsödjön

Ha nokedlivel fogyasztod, mindenképp számolj a plusz szénhidrát tartalommal is!