Ismerős a helyzet sokunknak: edzések és magas fehérjebevitel. Ez a kombináció hozza meg az elvárt sikereket, no meg persze több más mellékszereplő is 🙂 De a magas fehérjebevitel kivétel nélkül mindenkire vonatkozik, aki a testén szeretne jó irányban változást elérni. Fő fehérjeforrásaink a sovány húsok, azok közül is a legközkedveltebb a csirke. Nagyon sokan már csak azért eszik, mert ezt “kell” enni ahhoz, hogy meglegyen a napi szükséges tápanyag. Hamar bele lehet fásulni a tipikus testépítő ételek elkészítésébe, ám most kirángatunk titeket ebből és mutatunk nektek pazar ételvariációkat, amikhez alig kell több idő, mintha csak simán befűszereznéd a csirkédet! 😉
A mai menü: citromos-gyömbéres csirkegolyók quoinával
Hozzávalók:
- 300 g darált csirkemell
- 150 g quinoa
- 1 ek kókuszolaj
- 1 tojás
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek apróra vágott petrezselyem
- friss reszelt gyömbér – ízlés szerint
- fél citrom reszelt héja
- 1 ek citromlé
- só, bors
Elkészítése:
A quinoát kókuszolajon megpirítjuk, majd kétszeres mennyiségű vízben megfőzzük. Miután elfőtt a leve, még 10 percig lefedve hagyjuk, hogy kellőképp megpuhuljon. A langyosra hűlt quinoa-t összekeverjük a többi hozzávalóval, majd vizes kézzel, sütőpapírral bélelt tepsibe kis golyókat formázunk belőlük és 200 fokon, 20-25 perc alatt megsütjük.
Forrás: https://shop.builder.hu/citromos-gyomberes-csirkegolyok-quinoaval-a4196