Sport a csontritkulás ellen!

A rendszeres sportolás a csontok szerkezetére is fejlesztő hatással van. Ilyenkor megerősödnek a csontgerendák, és a csontkeresztmetszet is vastagabbá válik. Ellenállóbb, ugyanakkor rugalmasabb csontjaink lesznek, ezzel csökken a csontsérülések, törések valószínűsége.

A csontszerkezet, annak csonttartalma kb. 30 éves korunkig fejleszthető jól, onnan már csak a struktúra megtartása, a leépülés megakadályozása, lassítása zajlik. Ezért fontos, hogy milyen csontállománnyal rendelkezünk harmincas éveink elején, azaz milyen kilátásokkal indulunk neki az „öregedésnek”.

A rendszeres mozgás, aktív életvitel mind fiatal korban (csontfejlő- dés), mind pedig idősebb korban (csontleépülés lassítása) alapvetően határozza meg a csontszerkezet állapotát. A mozgás mellett azonban a kalcium- és vitamindús táplálkozás is nélkülözhetetlen eleme az egészséges csontszerkezet kialakításnak, megőrzésének.

A csontritkulás Magyarországon „népbetegségnek” számít, mely elsősorban az ötven feletti korosztályt érinti leginkább. Az idősebb nők különösen veszélyeztetettek az osteoporózis (csontritkulás) kialakulása szempontjából, mert a női nemi hormontermelés csökkenése, majd megszűnése a csontok leépülését szorgalmazzák. Ez ellen, mint említettük rendszeres mozgással, és helyes táplálkozással védekezhetünk. Különösen nagy a kockázata a csontritkulás kialakulásának az alkoholt és kávét rendszeresen fogyasztók körében.

Ha elhatároztad magad…

Nézz körül csoportos óráink között, több mint 15 féle edzésformát kipróbálhatsz termünkben! Ha még nem jártál nálunk, próbáld ki START BÉRLETÜNKET! Amennyiben tényleg változtatni szeretnél jelenlegi életeden, a 15 alkalom alatt biztosan megtalálod azt az edzésformát, amiben

  • Örömödet leled,
  • Kihívásokat találsz,
  • Ami megfelelő időben van számodra,
  • Ami a te edzettségi szintednek megfelelő,
  • Ahol hasonló társakra találsz, mit te magad vagy,
  • Ahol azonnal kialakul a szimpátia az edződdel.

Csoportos óráink bemutatását IDE kattintva olvashatod!

Ha nem ez a te világod, próbáld ki konditermünket, melyhez személyi edzőink bármiben a segítségedre lesznek! IDE kattintva olvashatsz róluk bővebben!

Bármelyik szolgáltatásunkat választod, szakképzett edzőkre bízhatod magad.

Indulj el!