Te neked is sok vizet tart vissza a szervezeted? Csalán & zöld tea az ideális választás!

ID-100458751Szigorúan tartod a diétát, keményen edzel és mellette nem úgy csusszannak le a kilók, mint ahogyan azt te várod? Lehetséges, hogy a szervezeted több vizet tart vissza a kelleténél és emiatt mutat a mérleg számodra nem megfelelő számot!
Csalán, illetve a zöld tea nagyban megoldást kínálhat erre a problémára! 😉

A gyógynövényekből készült teák közül az egyik legkedveltebb és legismertebb a csalántea. Számos kedvező hatását élvezhetjük és még az íze is kellemes.
A csalántea az egyik leghatásosabb vízhajtó, ezért fogyókúránál nagy segítség. Kalciumot, káliumot, kovasavat, flavonoidokat valamint rengeteg C-vitamint tartalmaz, mely fokozza a zsírégetést. A csalánlevelek végén található szerotonin pedig hangulatjavító hatásáról ismert. Mivel köztudott, hogy a méreganyagok gátolják a szervezet energia áramlását és egészséges fejlődését, a csalántea fogyasztásával távozó mérgek egyúttal a lerakódott káros anyagoktól is elkezdenek megszabadítani. 

A zöld teát sem hanyagolhatjuk el ebben a bejegyzésben, hiszen a pozitív hatásai igen csak említésre méltóak! Pozitívan hat a vérzsírszintekre, valamint pozitívan befolyásolja a testzsír mennyiségét.
A zöld tea vizelethajtó, méregtelenít, serkenti az anyagcserét, ezáltal segíti a régóta jelen lévő zsírrétegek lebontását, növeli a bőr rugalmasságát, s csökkenti a cellulitot (narancsbőrt), így szabadítva meg minket a fölös centiktől! Erősíti az immunrendszert, ezáltal védelmet biztosít a fertőzésekkel szemben.
Mindezeken túl, hogy fokozzuk a tea hatását: koffeint is tartalmaz, amely annyiban más, mint például a kávé (ami gyorsan felszívódik és esetleg magas vérnyomást, ingerlékenységet is okozhat), hogy egyrészt a zöld teában levő koffeintartalom magasabb, másrészt pedig fokozatosan szívódik fel a bélben, így hatását több órán keresztül érezzük. A zöld tea továbbá jó hatással van a szellemi teljesítőképességre, a megfigyelő- és koncentrálóképességre; valamint megelőzi a fáradtságérzetet.