Tedd különlegessé a diétád alapját képező élelmiszert

chili-chutney-RoyalFitnessClub

Minden diétázó és az étkezéseire odafigyelő ember alap étele a hús. Zseniális újítást mutatunk nektek, amivel a sült hús fogyasztását könnyedén különleges kulináris élvezetté varázsolhatjátok!

A pikánsan csípős, de édeskés úgynevezett “chut­ney” bá­mu­la­tos íz­vi­lága téged is tuti biztos, hogy rabul fog ejteni. Eredeti változata Indiából származik, de már elég rég óta európai kedvenc is. Helyi alapanyagokból készítve kiválóan illeszthető a magyar konyhához! 🙂 A chutney alapját zöldségek és gyümölcsök adják, amit hagymával, ecettel, és édesítővel kell összefőzni. A variációs lehetőségek száma a kreativitásodon múlik. 😉

Chilichutney

Hozzávalók:

  • 8-10 darab friss chili, apróra vágva
  • 8 darab kápia paprika (sütve, magozva)
  • 2 darab közepes lilahagyma, finomra vágva
  • olívaolaj
  • 1 ágacska friss rozmaring levelei, apróra vágva
  • 2 babérlevél
  • 1 fahéjrúd,
  • só, bors,
  • édesítőszer ízlés szerint
  • 1,5 dl balzsamecet

Így készítsd :

1.  Az édesítőt az olívával keverd össze.

2. Öntsd fel az ecet egy részével.

3. Tedd rá a feldarabolt gyümölcsöt, zöldséget és add hozzá a fűszereket.

4. Főzd kb. 30 percig, amíg megpuhulnak a hozzávalók.

5.  Még forrón töltsd kis üvegekbe!

(Forrás: https://ripost.hu/cikk-dobd-fel-a-sulteket-az-osz-uj-slagerevel)