Minden diétázó és az étkezéseire odafigyelő ember alap étele a hús. Zseniális újítást mutatunk nektek, amivel a sült hús fogyasztását könnyedén különleges kulináris élvezetté varázsolhatjátok!
A pikánsan csípős, de édeskés úgynevezett „chutney” bámulatos ízvilága téged is tuti biztos, hogy rabul fog ejteni. Eredeti változata Indiából származik, de már elég rég óta európai kedvenc is. Helyi alapanyagokból készítve kiválóan illeszthető a magyar konyhához! 🙂 A chutney alapját zöldségek és gyümölcsök adják, amit hagymával, ecettel, és édesítővel kell összefőzni. A variációs lehetőségek száma a kreativitásodon múlik. 😉
Chilichutney
Hozzávalók:
- 8-10 darab friss chili, apróra vágva
- 8 darab kápia paprika (sütve, magozva)
- 2 darab közepes lilahagyma, finomra vágva
- olívaolaj
- 1 ágacska friss rozmaring levelei, apróra vágva
- 2 babérlevél
- 1 fahéjrúd,
- só, bors,
- édesítőszer ízlés szerint
- 1,5 dl balzsamecet
Így készítsd :
1. Az édesítőt az olívával keverd össze.
2. Öntsd fel az ecet egy részével.
3. Tedd rá a feldarabolt gyümölcsöt, zöldséget és add hozzá a fűszereket.
4. Főzd kb. 30 percig, amíg megpuhulnak a hozzávalók.
5. Még forrón töltsd kis üvegekbe!
(Forrás: https://ripost.hu/cikk-dobd-fel-a-sulteket-az-osz-uj-slagerevel)