Tisztelt címzett: Royal Fitness Club Vác, avagy levél a Royalnak

Mint a Royal Fitness Club vezetője, szinte naponta kapok leveleket meglévő és leendő vendégeinktől, partnereinktől különböző kérdésekkel, kérésekkel, javaslatokkal. Ezeket a leveleket jórészt személy szerint nekem, Klein Istvánnak szokták címezni, vagy általános megszólítást használ feladójuk pl: Sziasztok! Gondolhatod, hogy mennyire meglepett, mikor az edzőteremhez szóló megszólítással érkezett a következő levél:

igneczi-lilla-royal-fitness-club-vacKedves Royal!

Mivel múlt héten belement és gyakorlatsort is gyártott nekem az edzőm, így ma először egyedül élveztem a társaságod. Tapintatos és diszkrét társaság voltál. Némi aggodalom volt bennem. No, nem azért, mert attól tartottam volna, hogy nem tudom végigcsinálni, amit Isti küldött. (Képzeld még egy videóval is segítette a mai edzésem!) Inkább attól tartottam, hogy nem tudom majd a futópadot elindítani 🙂 Persze kaptam segítséget Nikitől a pultos lánytól – “Egyszerű” – ja, neked! ;-), de én eddig nem is figyeltem oda. Aztán az edzésem végén már segítség nélkül indítottam és állítottam be. Hurrá, fejlődőképes vagyok! Jó, nem azt a számomra kedves darabot, ami közvetlenül a tükör mellett van (arról látom a pultot és okosabb is), hanem egy régebbit. Lassan összemelegedtünk ezzel a futópaddal és a végén már azt vettem észre, hogy többet kocogok, mint gyalogolok és ha nem gondoltam olyasmire, ami bánt, zavar, akkor a pulzusom is gyorsabban rendeződött.

Az elején kezdve: ellenálltam a vágynak és emlékezve Klein leszúrására, CSAK 1 kávét ittam reggel – a banánt messze elkerültem, hogy a múltkori migrént se ismételjem. Szerencsére kevesen voltak, mikor érkeztem – Smál Gabit örömmel üdvözöltem, de gyorsan el is köszöntem, mert a 10 perces bemelegítő kocogás/séta után tempósan kezdtem kihűlni. A gyakorlatsoromat “karcsúnak” minősítettem előző este: “Ez az Isti megtartja magánál az izmosabb feladatokat, nem baj, ezt rendesen, fegyelmezetten fogom végigcsinálni.”  Komolyan vettem és örömmel üdvözöltem a hetek óta ismerőssé vált combos gépeket. Tulajdonképpen a 6., 3 elemű gyakorlat volt a legjobb – ezt külön figyelmességnek tekintettem: hajrá csoffadt hát és deréktáji izmok, hátha eljutunk a hason alvásig is. (már jó ideje nem tudok hason aludni, mert úgy érzem, hogy leszakad a derekam) *

Már érkezéskor örömmel konstatáltam, hogy közülünk nemcsak a megereszkedett izomzatú, zsírpárnákkal küzdő csajszik, szülés után régi formájukra vágyó anyák járnak hozzád, hanem bombázók is – egyet láttam az öltözőben, gyönyörű volt és mikor felöltözött, egy szürke egér lett belőle (lehet, hogy szándékosan?). Egy másik lány a teremben volt: szép nagydarab, vörös ragadozó – öröm volt nézni. Majd egy fiatalabb hosszú, röplabdás vagy kosaras lány – mindene tökéletesen a helyén volt. Nyugi, megnéztem a fiúkat is, de csak messziről – fiatalkák voltak. Menet közben befutott, pontosabban már az elejétől ott volt kedvenc edzőm is (amolyan rohangálós üzemmódban): rám-rám nézett, hogy mennyire vagyok árva és ellenőrizte le tudom-e küzdeni magam. Szegény még nem tudja (talán csak sejti), hogy annyira nagy vagyok magam leküzdésében, hogy lazán kinyírnám Ignéczi Lillát, ha engedné és nem tartana rövidpórázon. De annyira igyekszik hosszú távon itt tartani köztetek, hogy inkább beleállok a pacik rövidszáras tréningjébe.

A lényeg: végigcsináltam és kiderült, hogy annyira nem is rövidprogramot kaptam, másfél óra volt bőven, majd a szauna. Nagyon jól éreztem magam: tudtam befelé is figyelni, rendeztem néhány dolgot Ignéczi Lillával is. Azt nem tudom, hogy miként lesz mindig annyi átgondolni valóm, hogy akár hosszútávfutó edzésekre is mehetnék? Mivel újra nem akarom a kinti mínuszokban futást ismételni, így valahogy meg kell oldanom, hogy hetente kétszer látogassalak.

Kedves Royal! Köszönöm neked, hogy rendes emberek járnak hozzád, köztük én is 🙂 Jól sikerült a ma délelőtti első önálló edzésem. Kérlek, nyugtasd meg az edzőmet, a Kleint: nem fogom megcsalni, hanyagolni sem, csupán kell, hogy lassan lépjek tovább is. Örülök, hogy képes vagyok olyan gyakorlatok elvégzésére, amilyeneket 16-17 éves koromban gond nélkül, más edzőteremben kevesebb “előzetes rinyálás”-sal vagy anélkül szintén önállóan végeztem (hova jutottam!). Remélem, te is örülsz neki és támogatod a továbbfejlődésemet!? Még annyit jelezz Istinek: lenyújtottam rendesen a végén és lehet, hogy a privát óránk alkalmával megkérem egy-két nyújtásnál is segítsen majd.

Jó pihenést neked is, puszi a délelőttért!

Lilla

* az a bizonyos 6. feladat 3 elemből állt: 15 törzsemelés hason fekvésben, 15 páros lábemelés hason fekvésben és 10 domborítás, homorítás térdelő támaszban