Tudatos választásaink – Balázs Lilla

Szerző: Balázs Lilla

Vess egy pillantást arra, hogyan befolyásolják mindennapi döntéseink egészségünket és életünket. Egy tipikus nap folyamán számos döntést hozunk mindennapi életünkben. Sajnos a legtöbben, keresztülmegyünk napjainkon rutinszerűen, és még arra sem gondolunk, hogy miért és mi történik velünk.
Túl elfoglaltak vagyunk, hogy egy percre megálljunk és belemerüljünk a jelenbe.
Valójában azonban azok a döntések, amelyeket minden nap hozunk, óriási hatással vannak egészségünkre.
Sokan még mindig azt gondolják, hogy egészségi állapotukat az őseinktől örökölt gének határozzák meg, míg az igazság az, hogy a rossz gének az összes krónikus betegség csak 5-10% -áért felelősek.
Egészségünk nagyban függ a környezetünktől, étrendünktől és életmódunktól. Miért mutat még mindig növekedő tendenciát sok krónikus betegség? Miért, még mindig nem tanulunk arról, hogyan lehetne jobb és tudatosabb életmódbeli változtatásokat eszközölni?
Ezek bonyolult kérdések. Véleményem szerint szokásaink rabszolgái vagyunk.
Nehéz megváltoztatnunk a berögződéseinket. Sok (valójában túl sok) információ található odakint arról, hogyan kell egészséges életet élni, hogyan lehet jobb életmódot megválasztani stb. De ez túl sok lehet, zavaró lehet. Bár szuper egyszerűnek kellene lennie.

Íme néhány tipp:

Kezdd el a kisebb, egyszerű változtatásokat a napi rutinodban. Reggel felébredés után próbálj néhány percig ágyban maradni, és szemléld az előtted álló napot.
Gondolj néhány pozitív gondolatot arról, hogy milyen zökkenőmentesen és boldogan megy a nap, mennyire könnyedén megbirkózol az aznapi kihívásokkal. Igyál egy nagy pohár meleg vizet kis citromlével. Végezz néhány percig nyújtást.
Fogyassz egészséges reggelit, ha tea- vagy kávéfogyasztó vagy, próbálj meg nem inni több mint két csésze kávét / teát naponta.
Munkahelyen / iskolában / otthon, vagy bárhol, ahol a nap nagy részét eltöltöd, próbálj jelen lenni, és felismerni, mi zajlik körülötted.
Fogyassz egészséges ebédet. Próbáld meg elkerülni a túl feldolgozott ételeket, és inkább válassz egészséges és friss élelmiszereket. A bio, nyers, teljes ételek képesek sok betegség megelőzésére és kezelésére.
Menj egy rövid sétára, amikor csak tudsz. Sportolj, bármit is élvezel a legjobban, akár napi 15 perc-fél óráig.
Igyál sok vizet a nap folyamán. Adj hozzá néhány finom turmixot és egészséges ételeket a napi étkezési tervhez. Légy tudatos légzésedben.

Lilláról IDE kattintva olvashatsz bővebben! A jóga óráiról pedig ITT!