Ülőmunkát végzel? Így turbózd fel a napjaidat fokozatosan!

ulomunka-royal-fitness-club-vacMegeshet, hogy te is több órán át ülsz egy helyben a munkahelyeden egy nap, ami nem feltétlen jelent jót az egészségedre nézve. Ha te magad sem tudod, hogyan csempészhetnél több energiát, több mozgást a napjaidba, akkor most kapsz tőlünk egy kis segítséget! 🙂 

Nagyon fontos tudnod, hogyha eddig messze állt tőled a mozgás, sőt még jól is érezted magad a székedben egész nap, de valahol mégis motoszkál benned, hogy változtatni kéne, akkor először tűzz ki olyan célokat, amik elég nagyok ahhoz, hogy másképp cselekedj és elég kicsik ahhoz, hogy be tudd illeszteni a teendőid közé. Ha eddig a liftből az autóba, az autóból pedig ismét a liftbe, majd onnan a székedbe pattantál és még a kávédat is mással hozattad be, akkor semmiképp se tűzd ki célul, hogy holnaptól minden reggel 1 órás edzéssel kezdesz.

Első lépésként, mivel a legtöbb időt a székedben töltöd, fontos lenne, hogy alkalmas legyen arra, hogy megóvja a gerincedet és a tartásod ne romoljon a munkaidőd alatt. Tehát érdemes beruházni egy olyan ülőalkalmatosságra, amely nagyban hozzájárulhat a megfelelő tartásért és a gerinced egészségéért.

Másodikként érdemes valóban a liftet lecserélnünk a lépcsőre! 🙂 A lépcsőzés átmozgat, kissé megemeli a pulzusunkat, egyből több energiát fogsz magadban érezni azután, miután megtettél 1-2-3 emeletet.  A mozgás beiktatásakor csak a kreativitásunk szab határokat: ha autóval jársz dolgozni, parkolj messzebb a bejárattól, járj autó helyett biciklivel! A munkahelyünkön engedélyezzünk magunknak időnként 5-10 percet, menjünk ki és sétáljunk a szabad levegőn. Az a 10 perc meghálálja önmagát és duplán kapjuk vissza a lendülettel együtt.

Hogyha sikerült beiktatunk a napjainkba ezeket az apróbb mozgásokat, akkor nagy valószínűséggel még többet fogunk akarni belőle, hiszen a mozgás nem csak energiát és jobb közérzetet ad, hanem ezen túl fittebbek is leszünk tőle! 🙂 A jóból pedig sosem elég, úgyhogy válassz olyan sportot ami közel áll hozzád: futás, úszás, biciklizés, konditerem, aerobik órák! Az utóbbiból is vannak pörgősebb, ritmusosabb, intenzívebb órák, de nagyon sok kevésbé “ugrálós” óra közül is választhatunk, ilyen például a gerinctorna, jóga, pilates!