Finn szauna a Royal Fitness Clubban

Szabadulj meg a stressztől! Lazíts, méregteleníts, légy egészségesebb!

Finn szaunánk a szaunázás klasszikus élményeit nyújtja. Működési elv, hogy a kályhával felmelegített forró levegő hatására az emberi test verejtékezni kezd.

A szaunázás során fokozódik a verejtékezés, valamint csökken a túlzott savasodás, tehát rendkívül jól méregtelenít!

Oka: testünk felmelegedése során fokozódik a vérellátásunk, az anyagcsere és a kiválasztási folyamataink pedig meggyorsulnak.

A szervezet salakmentesítésével csökkennek például a mozgásszervek, izmok, ínszalagok, kötőszövetek, ízületek fájdalmas elváltozásai, az életkor növekedésével gyakoribbá váló krónikus megbetegedések, amelyek okozati összefüggésben állnak a szervezet elsavasodásával. Aktivizálódik testünk immunrendszere, megnövekednek a védekező és öngyógyító erőink. Oka: a test melegedése mozgósítja a fehér vértesteket, védekező anyagainkat és mechanizmusainkat. A szaunázók sokkal ritkábban kapnak el például légúti fertőzéseket.

A szaunázás jótékony hatást gyakorol…

…a szív- és a keringési rendszerre, ugyanis felgyorsítja a vérkeringést. Vigyázzunk azonban, a visszér-problémákkal szenvedők esetében ugyanis a túlzott meleg káros hatású lehet, az erek kitágulnak, s így fokozódnak a visszérbetegség panaszai. Szépségünkre, bőrünkre, testünkre pozitív hatást gyakorol, ugyanis javítja a bőr vérellátását, megszabadítja a bőrt a szennyeződésektől, az elhalt hámsejtektől, ezáltal az “megfiatalodik”. Lágyabb, puhább, bársonyosabb, rugalmasabb lesz.
Kiváló stresszoldó. A meleg hatására bemelegednek és ellazulnak az izmok, izületek, megnyugszik az idegrendszerünk. Nem hiába figyelhető meg az a tendencia, hogy egyre több nagyobb vállalat, magánkézben levő cég építtet szaunát a dolgozói számára.

A legjobb és legtermészetesebb orvosság álmatlanság ellen. Fellazítja a leragadt izomkötegeket. A szauna rendkívül hatékony lehet az ülőmunkát végzőknél oly gyakori izomgörcsök, izomcsomók feloldására. (úszással, és egy rövid masszázzsal párosítva a siker garantált). A szaunázás az izomláz enyhítésében verhetetlen.
A frissen felújított szaunánkban várunk Téged is!