Egy ilyen isteni csoki ízű zabkásával tuti jól indulnának még a hétfők is… 🙂
Hozzávalók:
- fél csésze zabpehely
- 1 ek cukrozatlan kakaópor
- pár szem mogyoró és mandula vagy aszalt gyümölcs, ízlés szerint
- egy csésze tej
Fél csésze zabpelyhet keverj össze egy evőkanál cukrozatlan kakaóporral és két teáskanál barna cukorral vagy egy kis mézzel.
Szórj a keverékbe tetszés szerint magokat: a mogyoró és a mandula különösen illenek ebbe a kásába, de akár aszalt gyümölcsöket, meggyet, cseresznyét vagy banánt is adhatsz a csokis édességhez.
Ha friss gyümölcsöt használsz, azt csak másnap reggel, közvetlenül fogyasztás előtt add a zabpehelyhez.
Önts egy csésze forró tejet a zabpehelyre, és hagyd állni néhány órát, vagy egész éjszakára.