Csokoládés zabpehely

Egy ilyen isteni csoki ízű zabkásával tuti jól indulnának még a hétfők is… 🙂

Hozzávalók:

  • fél csésze zabpehely
  • 1 ek cukrozatlan kakaópor
  • pár szem mogyoró és mandula vagy aszalt gyümölcs, ízlés szerint
  • egy csésze tej

Fél csésze zabpelyhet keverj össze egy evőkanál cukrozatlan kakaóporral és két teáskanál barna cukorral vagy egy kis mézzel.

Szórj a keverékbe tetszés szerint magokat: a mogyoró és a mandula különösen illenek ebbe a kásába, de akár aszalt gyümölcsöket, meggyet, cseresznyét vagy banánt is adhatsz a csokis édességhez.

Ha friss gyümölcsöt használsz, azt csak másnap reggel, közvetlenül fogyasztás előtt add a zabpehelyhez.

Önts egy csésze forró tejet a zabpehelyre, és hagyd állni néhány órát, vagy egész éjszakára.