A dióról máig él a köztudatban, hogy túl zsíros, hizlal és pattanásossá teszi a bőrt. Megfelelő étrenddel kombinálva, mértékletesen fogyasztva azonban csodákat tesz az emésztőrendszerrel, magas E-vitamin szintjének köszönhetően pedig szépíti a bőrt, kisimítja az idegeket, sőt, a zsírt is segít leolvasztani.
Esszenciális, telítetlen zsírsavakban gazdag, rendezi a vérnyomást, csökkenti a koleszterinszintet, és a szívbetegségek megelőzésében is áldásos hatású.
A dió jelentős omega-3 zsírsavtartalma jól jön egy amúgy alacsony kalóriatartalmú diétához, hiszen segít a zsírban oldódó vitaminok megfelelő felszívódásában. Mivel rostban is bővelkedik, a diódiétával komoly lépést tehetsz bélrendszered megtisztításáért, végső soron pedig emésztésed serkentéséért.
1. nap
Reggeli: fél marék zabpehely, fél marék kukoricapehely, egy evőkanál zsírszegény túró nagyon kevés tejjel felöntve, felkockázott almával.
Tízórai: egy marék dió.
Ebéd: 15 dkg grillezett csirkemell friss salátával.
Uzsonna: egy banán.
Vacsora: felszeletelt alma, dió, 2-3 vékony szelet sovány sajt.
2. nap
Reggeli: Két lágy tojás egy szelet pirítóssal, paradicsommal, bazsalikommal.
Tízórai: egy marék dió.
Ebéd: 15 dkg grillezett hal citromos zöldsalátával, pirított dióval.
Uzsonna: egy pohár natúr joghurt bogyós gyümölccsel.
Vacsora: körte és dió salátaágyon.
3. nap
Reggeli: egy szelet teljes kiőrlésű kenyér vékonyan megvajazva, egy szelet sajt, rukkola.
Tízórai: egy marék dió.
Ebéd: 15 dkg grillezett pulykamell mentás párolt brokkolival.
Uzsonna: banánturmix kevés sovány tejjel.
Vacsora: egy adag görög saláta pár szem dióval.