Diós mintaétrend

A dióról máig él a köztudatban, hogy túl zsíros, hizlal és pattanásossá teszi a bőrt. Megfelelő étrenddel kombinálva, mértékletesen fogyasztva azonban csodákat tesz az emésztőrendszerrel, magas E-vitamin szintjének köszönhetően pedig szépíti a bőrt, kisimítja az idegeket, sőt, a zsírt is segít leolvasztani.

Esszenciális, telítetlen zsírsavakban gazdag, rendezi a vérnyomást, csökkenti a koleszterinszintet, és a szívbetegségek megelőzésében is áldásos hatású.

A dió jelentős omega-3 zsírsavtartalma jól jön egy amúgy alacsony kalóriatartalmú diétához, hiszen segít a zsírban oldódó vitaminok megfelelő felszívódásában. Mivel rostban is bővelkedik, a diódiétával komoly lépést tehetsz bélrendszered megtisztításáért, végső soron pedig emésztésed serkentéséért.

1. nap

Reggeli: fél marék zabpehely, fél marék kukoricapehely, egy evőkanál zsírszegény túró nagyon kevés tejjel felöntve, felkockázott almával.

Tízórai: egy marék dió.

Ebéd: 15 dkg grillezett csirkemell friss salátával.

Uzsonna: egy banán.

Vacsora: felszeletelt alma, dió, 2-3 vékony szelet sovány sajt.

2. nap

Reggeli: Két lágy tojás egy szelet pirítóssal, paradicsommal, bazsalikommal.

Tízórai: egy marék dió.

Ebéd: 15 dkg grillezett hal citromos zöldsalátával, pirított dióval.

Uzsonna: egy pohár natúr joghurt bogyós gyümölccsel.

Vacsora: körte és dió salátaágyon.

3. nap

Reggeli: egy szelet teljes kiőrlésű kenyér vékonyan megvajazva, egy szelet sajt, rukkola.

Tízórai: egy marék dió.

Ebéd: 15 dkg grillezett pulykamell mentás párolt brokkolival.

Uzsonna: banánturmix kevés sovány tejjel.

Vacsora: egy adag görög saláta pár szem dióval.