A főzelékek sajnos alapesetben nem tartoznak hozzá a diétás étrendhez, a fogyást nem segítik elő, hiszen sok esetben fehér lisztet és cukrot tartalmaznak. Egészségesnek hangzanak a bennük lévő zöldségektől, ám a további hozzávalókat célszerű lecserélni. Az egyik közkedvelt főzeléket reformáljuk most meg!
Hozzávalók 4 főre:
Főzelékhez
- 50 dkg zöldborsó
- 2 dl alaplé
- 2 dl növényi tej
- 10 g só
- 2 dl növényi tejszín
- 3 g bors
- 5 dkg vaj
- 1 csokor petrezselyem
- 10 g zöldborsócsíra
- A zöldborsót vajon pároljuk 5 percig, majd alaplével elkevert tejben puhára főzzük, sóval, borssal.
- A zöldborsó 30%-át félretesszük. A többit pürésítjük a petrezselyemmel, tejszínnel dúsítjuk. A zöldborsókrémbe az egész borsószemeket elkeverjük, és egy percig forraljuk.
- Tálaljuk a vagdalttal és a csírával.
Pulykavagdalthoz:
- 50 dkg pulykamell
- 2 db egész tojás
- 3 db teljes kiőrlésű zsemle
- 10 dkg teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
- 20 g só
- 5 g bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 5 dkg vöröshagyma
- 10 g fűszerpaprika
- A pulykamellet ledaráljuk.
- A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágjuk.
- A zsemlét növényi tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, és ledaráljuk.
- A húst, zsemlét, tojást, hagymát és a fűszereket egyneművé keverjük, ha szükséges, zsemlemorzsával beállítjuk a sűrűséget.
- Pogácsákat formázunk, és sütőpappírral fedett tepsire rakjuk.
- 150 fokon 20 perc alatt készre sütjük.
Ha többet szeretnél megtudni az egészséges táplálkozásról, kérdéseiddel fordulj az edződhöz itt a Royal Fitness Clubban.
– Ha még nem jártál nálunk nézz körül a kínálatunkban, a csoportos órákat IDE kattintva fürkészheted.
– Vagy konditermünk a nyitvatartási időben szeretettel vár téged. Ha bizonytalan vagy, kérd személyi edzőinksegítségét!
Üdvözlettel: Royal csapata