Hogy miért is olyan nyerő nőként is a súlyzós edzés? Íme!

weight-lifting-represents-muscular-build-and-empowerment-3d-rend-100424040Nem kell félned, hogy “férfias” leszel a súlyzók használatától! Hihetetlen módon képes formálni az alakod, ha heti 2-3 súlyzós edzést is beiktatsz a kardió mellé! Eláruljuk viszont, hogy mikre érdemes figyelni.

Első körben eláruljuk, hogy a súlyzós edzés sokkal több kalóriát éget el, mint a hagyományos kardio edzés! Nem kell félned, hogy túl férfias leszel, hiszen a női hormonrendszer sokkal kevesebb izomépítésért felelős hormont tartalmaz, ezért a nők számára inkább a súlyzós edzés okozta terhelés természetes módon csak annyi izomzat felépítését teszi lehetővé, ami a tónusos, formás fizikum eléréséhez szükséges. A súlyzós edzés egyrészt azonnal égeti a kalóriákat, másrészt az izomrostok fejlődése jelentősen serkenti az anyagcserét, ami megakadályozza a további testzsír lerakódását is.

Bizonyított tény, hogy a súlyzós edzés fantasztikus módon növeli a csontsűrűséget. Kutatások szerint a gerinc csontsűrűsége 13%-al nő 6 hónapos súlyzós edzés során. Megfelelő kalciumbevitel mellett pedig minden csontod erősödni fog. Erős csontokra és gerincre fiatal korban is szükség van, de ezzel természetesen a jövődnek is nagy szívességet teszel 😉

A hát edzésével a gerincmerevítő és a mély hátizmok is fejlődnek, amitől tartásod természetesen javulni fog. Kutatások kimutatták, hogy a hát első részének edzése 80%-al csökkenti a már kialakult derékfájást, ami a nők körében könnyebben kialakul, mint férfiaknál. Különösen fontos ez azoknak, akik ülőmunkát végeznek.

Tehát mindamellett, hogy esztétikailag nagymértékben javítja a megjelenést a helyes táplálkozás mellett, még számos pozitív egészségügyi hatása is van! 😉 Súlyzózásra fel!