Végre itt a spárgaszezon, úgyhogy meg lehet rohamozni a piacokat, és készülhetnek a spárgás finomságok. Itt most csirkével és tésztával hozzuk össze, hiszen ki mondta, hogy nem lehet tésztát enni úgy, hogy közben még a diétát sem szeged meg?
Hozzávalók:
- 250 gramm durum penne tészta
- 5 evőkanál olívaolaj
- 2 nagyobb szelet csirkemellfilé
- fokhagyma
- só, bors
- 1,5 dl húsleves alaplé
- 1 csokor friss spárga
- 100 g parmezán sajt.
Elkészítés:
Először tedd fel a vizet a tésztához, majd ha felforrt,főzd meg benne a tésztát egy csipet sóval, szűrd le, és tedd félre hűlni. Egy tepsiben melegíts egy kis olajat, vágd kis darabokra a csirkét, dobd a felhevített tepsibe, majd fűszerezd. Ha már kezd pirulni, vedd ki a tepsiből, és tedd félre hűlni.
Egy kisebb edényben tedd fel a húsleves alaplevet, tedd bele a kisebb darabokra vágott spárgát, a fokhagymát és a fűszereket, majd kb. 5 percig főzd. Így elkészült minden hozzávalód, már csak az összekeverés van hátra. A húshoz öntsd hozzá a tésztát, majd a spárgát (nem baj, ha egy kis alaplé is kerül hozzá), a végén pedig az egészre mehet a reszelt parmezán. Kevergesd egy kicsit tálalás előtt, hogy jól összeérjenek az ízek, és a szaft is eléggé besűrűsödjön!