Zenei sikerek a sport segítségével – Fehér Lili

A 2015-ös év Dunakanyar Hangja egy fiatal, csinos váci lány, Fehér Lili. A zenei sikerek és a sport kapcsolatáról beszélgetett vele Klein István, a Royal Fitness Club vezetője.

A látszólag félszeg, szégyenlős ifjú hölgy nagyon hamar bebizonyítja ennek az ellenkezőjét, amint belebújik fellépő ruhájába és kiáll a színpadra.

feher-lili-royal-fitness-club-vac-3Lili, ugyanezt a magabiztosságot és céltudatosságot látom rajtad, amikor edzőruhát öltesz és súlyokat veszel a kezedbe. Örömömre szolgál, hogy szinte minden nap találkozunk az edzőteremben. Mi az oka annak, hogy ilyen rendszeresen látogatod a Royal Fitness Clubot? Hogyan indult kapcsolatod a sporttal?

Gyermekkoromban túlsúlyos voltam, emiatt majdnem 30 kilót le kellett fogynom. Teljes életmódváltást kezdtem el és heti rendszerességgel kezdem el sportolni. A sport az életem része lett, egyre jobban megszerettem. Láttam a változást, ami a mai napig motivál. A Royal Fitness a barátságos légkör mellett, teljes mértékben hozzájárul ahhoz, hogy a heti 5 edzés alatt maximális teljesítményt hozzak ki magamból. Csak ajánlani tudom mindenkinek.

A legutóbbi telt házas koncerted alkalmával fogalmazódott meg bennem a kérdés, hogy vajon segítségedre van-e a mozgás az éneklesben? Ha igen, milyen előnyeit élvezed Lili?

– Egy zenésznek fontos az állóképesség. Nálam a klasszikus zene és az éneklés teljes koncentrációt igényel, amit a sporttal nagyon jól lehet fejleszteni és szinten tartani. 5 éves koromban kezdtem el zongorázni és a napi 5-6 gyakorlás mellé elengedhetetlen a rendszeres mozgás. A koncertekre való felkészülési idő alatt szintén motivál, erőt ad és erősíti bennem a hitet, hogy ismét maximumot tudok majd nyújtani.

feher-lili-royal-fitness-club-vac-1Tudom a hölgyek nem szívesen beszélnek arról, hogy mely testrészeikkel nincsenek kibékülve. Neked van vagy volt ilyen? Tudtál rajta változtatni? Miként?

– Őszintén, szerintem kevés olyan nő van aki teljesen meg van elégedve a külsejével. Én sem vagyok minden testrészemmel megelégedve, de tapasztalataim szerint megfelelő diétával és mozgással csodákat lehet elérni még az olyan kritikus részeken is, mint a has és a csípő.

Van kedvenc gyakorlatod?

– Igen, sok kedvenc gyakorlatom van! 🙂 Az első között szerepel a súllyal való guggolás. Szeretem a határaimat próbálgatni, feszegetni. 

feher-lili-royal-fitness-club-vac-2Van olyan gyakorlat, amit nem kedvelsz, viszont a hatékonysága miatt mégsem maradhat ki az edzéstervedből?

– Alapjában véve nincs olyan amit nem kedvelek, viszont a nehezebb gyakorlatokhoz el kell sajátítani a megfelelő technikát, hogy helyesen tudjam végezni. A zongorázásban a kezeim és hátizmaim nagy szerepet kapnak, ezért is erősítem őket nagyobb figyelemmel. Az énekléshez pedig a hasizmaimra van szükségem, így azokat is rendszeresen karban kell tartanom.

Mit tanácsolsz azoknak a lányoknak, akik most kezdenének el sportolni, de nincs bátorságuk ellátogatni a Royal Fitness Clubba?

– A Royal Fitness csapata a legnagyobb odafigyelést és támogatást nyújtja mindenki számára. Mindig az első lépést nehéz megtenni, változtatni viszont sosem késő.

Köszönöm Lili az őszinte válaszokat! Kitartást kívánok az edzéshez és a próbákhoz, valamint sok sikert a fellépéseiden!
Klein István