2017. november 10-én Pilates órák indulnak Vácon a Royal Fitness Clubban

Mi az a Pilates?  Bár úgy tűnhet, hogy “csak” kezünket lábunkat emelgetjük, a Pilates egy rendkívül összetett mozgásforma. Korábban leginkább táncosok és mozgásművészek sérülés utáni rehabilitációjára használták. A gyakorlatok során testünk legfontosabb, a testtartást meghatározó izmaira  (angolul: core) koncentrálunk. Ebben a has-, hát- és fenék izmai vesznek részt elsősorban. Az órák során nem ugrálunk, nem terheljük az ízületeidet, erősödni fogsz és nyújtásoknak köszönhetően rugalmasabb leszel. A gyakorlatok során a légzésre, a testünkre és arra fogunk koncentrálni, ahogyan az mozog. Ezt nem sokszor szoktuk, igaz?  Meglátod, mennyire izgalmas dolog a tested mozgása! Annyi mindenre kell figyelni egyszerre, hogy tuti nem fog eszedbe jutni ez alatt az óra alatt semmi, amin napközben rágódni szoktál!

Kinek ajánlom? A Pilates remek alapozó bármely egyéb sporthoz is (pl. crossfitt, futás). Különösen nőknek nagyon fontos megtanulni, hogyan tudtok nagy erőkifejtés mellett is vigyázni a medencefenék izmaira.
Remekül helyrehozod vele szülés után a hasfaladat, megszünteted az akut hát- és derékfájásodat, s közben megtanulod, hogyan tartsd magad helyesen a mindennapokban. Akármikor is szültél.
Ajánlom férfinak, nőnek, idősnek, fiatalnak, sportolónak és annak, aki korábban sosem mozgott. Hidd el, mindenkinek fogunk kihívást találni a gyakorlatok során!

Mit hozz magaddal? Az órák fűtött, szőnyegpadlós teremben zajlanak. Mivel a gyakorlatokat leginkább a földön fekve végezzük, ha kényelmesebbnek találod a saját jóga/fitness matracodat, hozhatod magaddal, de nincs igazán szükséget semmilyen eszközre ezen kívül. Talán csak egy dolgot hozz magaddal: a jókedvedet!

Mikor? Péntekenként, 8.30-9.30-ig. Első óra 2017. november 10-én lesz.
IDE kattintva tudsz csatlakozni az eseményhez!

Az órák végén nemcsak jóleső fáradtságot fogsz érezni, hanem azt is, hogy olyan jól “egyben vagy” testben és fejben is.

Óráimon mindenkinek külön figyelmet szentelek, meleg és barátságos légkört igyekszem nektek kialakítani.
Gyere el próbáld ki! Az első órán az óradíjnak csak a felét fizeted, a másik felére a vendégem vagy!

Nagy Tünde – plates oktató