4. rész: Fogyasszunk-e búzát, vagy sem? – AZ ÉTRENDVÁLTOZTATÁS 10 ALAPELVE cikksorozat

4. Fogyasszunk-e búzát, vagy sem?

Változtatnod kellene a táplálkozáson, de nem tudod, hogyan fogj hozzá? Tessék, egy kis gyorstalpaló!
Mindössze tíz alapelv elsajátításával megismerheted a táplálkozással kapcsolatos legfontosabb információkat. 
Az előző cikkeket az alábbi linkeken olvashatod el:
1. rész: Ne csak sokat, hanem okosan is igyunk!
2. rész: Gondolkodjunk rendszerben!
3. rész: Válasszuk a tökéletes reggelit

Ha ezt a kérdést akarjuk tárgyalni, akkor nem csak önmagában a gluténről kell gondolkodnunk. Közismert, de azért nem árt tudatosítani, hogy finomlisztek helyett szerencsésebb a zab, árpa, rozs, kukorica, barna rizs, köles, hajdina, amaránt vagy éppen a tönköly alkalmazása.

További szempont például a kovász kérdése. Érdekesség, hogy a Bibliában a kovásztalanság egyben a bűntelenség jelképe is. A kovászolt kenyér azonban, ha jól át van sütve, egészséges, persze teljes őrlésű, rostos formában. De tartsunk kovásztalan napokat is! Ilyenkor alternatíva a kásafélék, gofrik, vagy palacsinták, ha ezeket is teljes kiőrlésű lisztből készítjük el.

Érdemes búzalisztmentes, gabonamentes napokat is tartani a szervezet pihentetése és a változatos táplálkozás érdekében.

Változtatnod kellene a táplálkozáson, de nem tudod, hogyan fogj hozzá? Tessék, egy kis gyorstalpaló!
Mindössze tíz alapelv elsajátításával megismerheted a táplálkozással kapcsolatos legfontosabb információkat. Holnap folytatjuk a további 6 sorozattal!

Forrás: Tóth Gábor írása, etelem.hu