Az, hogy mitől lesz a görög joghurt görög, erre sajnos nincs tudományos magyarázat. 🙂 Ám ezt a finom és egészséges ételt számos jó tulajdonsága miatt ajánljuk az egészséges életmód követőinek!
A görög joghurt egyik ismérve, hogy jóval sűrűbb, mint társai. Illetve kevesebb savót tartalmaz, amelyben több a fehérje és kevesebb a szénhidrát. Ez diéta közben igencsak fontos.
Mindezen kívül hoztunk számos pozitív hatást, amelyeket érdemes figyelembe venni és lerakni a voksunkat mellette!
- laktóztartalma jelentőseb alacsony
- sótartalma kevesebb, mint az általános joghurté
- erősíti az immunrendszert
- rendszeresen fogyasztva a csontozatunk számára ideális mennyiségű kalciumot biztosítunk
- a görög joghurt jót tesz az emésztésnek, illetve magas vérnyomás esetén bátran fogyasszuk, mert vérnyomáscsökkentő szerepet is betölt
- kiváló öntetet készíthetünk belőle salátákhoz, de jól jön a pácok sűrítéséhez is
Adunk egy szuper saláta dresszing recept tippet, amivel könnyedén beillesztheted az étkezésekbe a görög joghurtot. Íme a hozzávalók:
- 4 dl görög joghurt
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek. olivaolaj
- fél citrom kifacsart leve
- édesítéshez stevia vagy eritrit
- 1 tk. só
- 1/2 kk. bors
- 1/2 ek. bazsalikom
Isteni finom, jó étvágyat mindenkinek hozzá! 😉