Talán elsőre furcsának tűnik a spenót, mint smoothie ötlete, de érdemes kipróbálni, mert néhány finom gyümölccsel párosítva isteni koktélt kaphatunk.
A gasztronómiában akad néhány megosztó alapanyag, amit az ember vagy szeret, vagy nem szeret. Ilyen a spenót (vagy paraj) is, pedig egy elképesztően jótékony ételről beszélünk. Több mint húsz különböző tápanyagot tartalmaz, ennek köszönhetően segíthet megelőzni a daganatos megbetegedéseket, erősíti a csontokat, energiával tölt fel, javítja a látást, gyulladáscsökkentő hatása van, és megelőzheti a szív- és érrendszeri megbetegedéseket. Vásárlásnál fontos, hogy csakis friss leveleket vásárolj. Ami már fonnyad, vagy kicsit nyálkás, azt semmiképpen se vidd haza.
Hozzávalók:
- két csésze spenótlevél
- egy körte
- pár szem szőlő
- 1,7 dl natúr joghurt
- avokádó
- citromlé
Elkészítés:
A körtét hámozd meg, szeleteld fel és magozd ki, az avokádónak a felét pedig vágd apróra. Keverd őket hozzá a többi hozzávalóhoz és turmixold össze.
A spenót több mint húsz különböző tápanyagot tartalmaz, ennek köszönhetően segíthet megelőzni a daganatos megbetegedéseket, erősíti a csontokat, energiával tölt fel, javítja a látást, gyulladáscsökkentő hatása van, és megelőzheti a szív- és érrendszeri megbetegedéseket.
A körte nem tartalmaz kiemelkedő mennyiségű ásványi sót vagy vitamint, viszont számos emésztőrendszeri problémát enyhít vagy orvosol, mint például a gyulladásos betegségeket, vesebajt és felgyorsítja az emésztést. Segít megtisztítani a vért is, ezáltal enyhíti a reumatikus fájdalmakat.
A szőlő pedig jó káliumforrás, tehát vízhajtó, elősegíti az anyagcseretermékek kiürülését a veséken át, segít a vese- és hólyagkövesedés megszüntetésében, valamint csökkenti a premenstruációs tüneteket, és sokféle ásványi anyagot is tartalmaz. Tisztítja, méregteleníti a bélrendszert, fokozza az epeelválasztást és a bélmozgást.