A természet igazi csodája: az aloe vera

Szerencsére napjainkban már egyre többen ismerik el az Aloe verat, mint valóságos ID-100239384“csodanövényt”! 

Jelenlegi ismereteink szerint az aloénak nagyjából 300 fajtája létezik a világon, de csak néhány rendelkezik gyógyító hatással.
Gyógyászati felhasználásra az Aloe vera (más néven Aloe Barbadensis Miller) növény a legalkalmasabb és legelterjedtebb. A növénynek kimondottan magas az enzimtartalma, ezért igen ritka és értékes enzimforrásnak számít. Az enzimek alapvető fontosságúak a szervezet számára mind a tápanyag-felszívódási, mind a méregtelenítési folyamatokban játszott szerepük miatt! Az aloe erősíti az immunrendszert, és segítenek a szervezetnek a felhalmozódott méreganyagok kiürítésében.

Főbb gyógyító tulajdonságai: 

  • Fertőzést gátló, fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő (elpusztítja a baktériumokat, vírusokat és a gombákat).
  • Az emberi szövetek legmélyebb részéig képes behatolni (az aloé a víznél sokkal jobban felszívódik, ezért hatóanyagait a szervezet is jobban tudja hasznosítani).
  • Serkenti a sejtnövekedést.
  • Tisztít, méregtelenít: gyorsítja és normalizálja az anyagcserét, regenerálja a bélbolyhokat, tisztítja a felszívó felületet
  • Erősíti az immunrendszert
  • Idegnyugtató, fájdalomcsillapító

Alkalmazzuk belsőleg és külsőleg is bátran!

Az Aloe vera géljét megszámlálhatatlan, belsőleg alkalmazható formában hasznosítják: iható aloét találunk 100%-os folyékony gélként és egyéb italokban (pl. gyümölcslevekben, teákban), emellett létezik a piacon aloékapszula és ampulla is.
Miért fogyasszuk rendszeresen? Mert vitamin- és ásványi anyag-tartalma miatt elsőrendű táplálékkiegészítő, valamint az immunrendszer, a gyomor és a béltraktus kiváló szabályozója. Aktiválja a vér- és nyirokkeringést, a vese, máj- és epehólyag-funkciókat.
Alkalmazható ízületi és reumatikus fájdalmakra is és allergiás problémákra egyaránt. Kitűnő vérzéscsillapító, fertőtleníti a sebet és nagymértékben gyorsítja a sebgyógyulás folyamatát.