A mogyoróvaj egy alapvető táplálék az édesszájú sportolóknak, hiszen tele van fehérjével, krémes, könnyű és még finom is. Persze nem mindegyik cukros, sőt sós verziók is akadnak. Az édes fajta mogyoróvajból viszont remek süteményt lehet készíteni, mégpedig az itt álló recept alapján.
8 darab sütihez a következőkre lesz szükséged:
- 120 gramm liszt
- 15 gramm méz
- 35 gramm mogyoróvaj
- 50 gramm vaj
- 1 tojás
Helyezd a lisztet, a mézet, a mogyoróvajat, a tojást és a vajat egy nagy lábosba, és keverd simára a masszát! Kicsit lisztezd be a kezeidet, és a masszából gyúrj 8 egyforma méretű golyóbist!
A golyóbisokat helyezd rá egy sütőpapírra, és óvatosan lapítsd meg őket! Nem kell, hogy teljesen laposak legyenek, de ne is maradjanak teljesen golyó alakúak.
A sütőt állítsd 180 fokra, és süsd addig a sütiket, amíg meg nem barnulnak (de 10 percnél ne tovább)! A kihűlt sütiket még gyümölccsel, vagy mézzel ízesítheted.
A teljes művelet kb. fél órát vesz igénybe, melyből cirka 10 perc a sütés. Egy süti magában körülbelül 12 gramm fehérjét tartalmaz.
Jó étvágyat és jó edzést!