FITNESS COMPANY: SIKERSZTORI A TÖNK SZÉLÉRŐL – Cikk Klein Istvánról

A NAGY MUTATVÁNY.
SIKERSZTORI A TÖNK SZÉLÉRŐL

Klein István története egy elképesztő nagy sikersztori.  Istvánt jó tíz éve ismertem meg. Rendszeres látogatója volt az akkoriban Vácon működtetett SpinRacing stúdiónknak. Volt egy kis pocak, a kondi sem volt még éppen kirobbanó, viszont volt nagy lelkesedés, jó kedv, humor és kitartás. 
Az sem titok, hogy akkoriban István élete anyagilag is meglehetősen szomorúan festett.
István ma teljesen átalakult izomzattal, kiváló kondícióval, nagyon komoly fitness szakmai tudással és tapasztalattal, túljutva az egzisztenciális hullámvölgyeken, a város vezető fitness klubjának népszerű üzemeltetője és vezetője.

Arról kérdeztem őt, hogy élte meg ezt a csodálatos fejlődést és átalakulást.

EMLÉKSZEL MÉG AZOKRA A SPINRACING EDZÉSEKRE, AMIKOR MEGISMERKEDTÜNK?

Igen, jól emlékszem a kis teremre a 16 fekete bringával, az egymás után következő teltházas órákra. Rajtad kívül kipróbáltam a többi edző óráját is. Kata, Kriszta, Márti, Zsolti, Tomi, mind, mind más-más egyéniség, más stílus.
Abban az időszakban még meg sem fordult a fejemben, hogy valaha komolyan belevessem magam a fitness szakmába. Egyszerűen csak élveztem az órákat és a társaságot.

HOL TARTOTTÁL AKKORIBAN AZ ÉLETEDBEN? ÚGY TUDOM, VOLTAK NEHÉZSÉGEID.

Akkortájt komoly változáson ment át az életem. Sikerült nagyon nehéz élethelyzetbe navigálnom magamat. Pénzügyileg komoly gondjaim voltak és ez állandó feszültséget generált az életemben. Minden energiámat lekötötte, hogy kimásszak a slamasztikából.
Kemény időszak volt és ráadásul az addig űzött sportot is abba kellett hagynom sérülés miatt. Éppen ezért is volt nagyon jó lejárni a kis SpinRacing terembe. Ott legalább kiengedtem a feszkót és feltöltődtem pozitív energiákkal.

MIÉRT DÖNTÖTTÉL ÚGY, HOGY TELJESEN ÚJ SZAKMÁT, A FITNESS ÉS SPORTEDZŐI SZAKMÁT KEZDED EL MEGTANULNI?

Az első lépést egy nagyon prózai ok indokolta. Úgy kezdődött, hogy sok lett a havi 20 ezer forint kiadás a fitnessbérletre, viszont a mozgást nem kívántam feladni. Kézenfekvő volt, hogy elvégzem az edzői képzéseteket és összekötöm a sportot a pénz keresettel.

Aztán ahogy elvégeztem a Fitness Company SpinRacing oktató tanfolyamát, bepillantást nyerhettem abba, hogy mennyi nagyszerű dolgot lehetne itt még tanulni. Kezdett beindulni az agyam. Kedvet kaptam ahhoz, hogy újabb képzésekre jelentkezzek

Beiratkoztam a Személyi edző képzésre. Azon a tanfolyamon kezdet úgy igazából kinyílni a szemem és egyre izgalmasabbnak tűnt ez az egész fitness vonal.
Gondoltam, hogy a személyi edzést összekötve a SpinRacinggel egészen komoly kis vendégkört lehetne építeni.

A sikeresen letett Személyi edző vizsgám után pedig elkapott a gépszíj. Jöttek a további képzések: Testegyensúly Preventív gerinctréner, Életmódtanácsadó Wellness Trainer, X-Training Crossover Fitness, Polar Cardiotrainer és versenyedző.

JÓL ÉREZTED MAGAD A FITNESS COMPANYBAN?

Buli volt ebbe a suliba járni. A Fitness Company, több, mint oktató intézmény. A közös programok, rendezvények olyan mértékben kovácsolják össze a tanulókat, hogy edzőként sem a konkurenciát látjuk egymásban, hanem a sportbarátot, az edzőtársat.
Emlékezetes marad az a sítábor is, ahol a suliból meg a váci teremből jött össze a társaság és nagyokat mulattunk.

ELÉG GYORSAN A SAJÁT LÁBADRA ÁLLTÁL. MESÉLJ ARRÓL, HOGYAN KEZDTED AZ EDZŐI MUNKÁDAT ÉS HOGYAN FEJLŐDTÉL IDÁIG, HOGY MÁR FITNESS TERMET VEZETSZ!

Előbb csoportos óraadó, majd teremedző, személyi edző lettem a váci Tornádó edzőteremben. Évről évre egyre többen ismertek meg és elterjedt az edzői hírem a városban. Aztán később ötéves gyakorlatomnak és szakirányú ismereteimnek köszönhetően kértek fel Vácon az akkor induló A-Fitness szakmai vezetésére, egy évre rá pedig átvettem a belvárosi Royal Fitness Club irányítását, amelyet a mai napig vezetek.

MIK VOLTAK AZ ELSŐ TAPASZTALATAID AMIKOR A JELENLEGI KLUBODAT KÉZBE VETTED MÁR MINT VEZETŐ?

Amikor átvettem a Royal Fitness-t első dolgom az volt, hogy körbejártam a termet és elkezdtem összeírni a hibákat. Ahogy nőtt a lista, úgy lettem egyre kisebb.
Elsőre ijesztő volt, hogy mennyi dolgot kellett itt gatyába rázni. De aztán nekifogtam és lépésről-lépésre haladva kezdtük összerakni egy új koncepció mentén a vállalkozást.

Feltűnő volt, hogy mennyire nem mennek a csoportos edzések. Inkább egy gyúrós terem volt ez és ordított, hogy rengeteg lehetőség kiaknázatlan. Hiányoztak a lányok is. Sokkal több volt a férfi vendég. Így három fontos dolgot kitűztem célul.

A cikk folytatásához kattints IDE!