Minden, amit Ocsovszky Tiborról eddig nem tudtál!

A „Royal Fitness kávézójában” minket edzőket ismerhettek meg, egy picit másképpen. Egy olyan oldalunkról, ami az edzések alkalmával nem biztos, hogy előkerül.
Vác legbarátságosabb edzőterme címét valószínűleg nem csak azzal érdemeltük ki, hogy közösen edzünk heti pár alkalommal, hanem azzal is, hogy az edzők és vendégeik között nem ritkán baráti kapcsolat is kialakul.

Ebben a cikksorozatban mindig ugyanazok a kérdések jönnek egymás után. De mitől is lesz izgalmas? – Mert szinte egy edző sem fogja ugyanazt válaszolni. Mindenki egy másik egyéniség, különböző élettapasztalatokkal és célokkal.
A sort Tibivel, termünk legrégebbi edzőjével folytatjuk.

Minden, amit Ocsovszky Tiborról eddig nem tudtál!

Hány éves korodban kezdtél el sportolni?

12 éves koromban, 5 évig kosárlabdáztam.

Hogyan lett belőled edző?

17 éves koromban kezdtem lejárni edzőterembe.  2000-ben letettem a Fitness Company-nál az Aerobic szakot és 8 évig tartottam órákat Vácon a Profi Fitnessben és Pesten számos helyen (pl.: Oxigén, Laguna, Arnold Gym). 2001-ben letettem a Fitness Company-nál a Személyi edző szakot, amiben jelenleg is dolgozom immár 17 éve. 2001 – 2008 – ig a Profi Fitnessben, majd 2008. novemberi terem nyitástól vagyok a Royal Fitnessben mint a legrégebbi tagja a csapatnak.

2004-ben megszereztem a Sportrekreáció-Sportoktató képesítést is (szintén a Fitness Company-nál), de ezen a szakterületen végül nem dolgoztam.

Melyik sportolót tiszteled a legjobban?

Példaképnek talán Szakács Sándort mondanám, az Ő munkássága példaértékű. A teniszben és a futballban leginkább kedvencekről tudnék beszélni, mert mindkét sportágat nagyon szeretem. Így ezeken a területeken Roger Federert és a Ferencvárosi Torna Klubot emelném ki leginkább.

Milyen könyvet olvastál utoljára?

Szeretem a sporttal foglalkozó könyveket, ezért legutoljára A Bunda című könyvet olvastam.

Melyik a kedvenc filmed?

Imádom a bűnügyi thrillereket és a krimiket, ezekben a műfajokban sok kedvencem van. Amit talán kiemelnék az a Hetedik Brad Pitt és Morgan Freeman főszereplésével, valamint a „régi” klasszikus a Csontember Denzel Washington és Angelina Jolie alakításával.

Van hobbid, gyűjtesz valamit?

Hobbim a horgászat, az élmény és a nyugalom miatt, így amikor csak tehetem irány a vízpart.

Milyen egy sportolás nélküli, ideális hétvégéd?

Szeretek a családommal lenni és velük kikapcsolódni, ami olykor lustálkodásról, vagy aktív időtöltésről szól. Ezek elég széles skálán mozognak, így csak néhányat említve a kirándulás, a filmezés, a borozgatás, a beszélgetés, a strandolás mind-mind tökéletes hétvégi program, ha együtt vagyunk.

Mik a nyaralási szokásaid?

Mindenképp vízpart mellé szeretek utazni, ahol a napozásé, a fürdésé és a hosszú esti sétáké a főszerep. Inkább a szállodákat részesítem előnyben félpanziós ellátással, hogy a nyaralás tényleg a pihenésről szóljon.

Szereted az állatokat és a növényeket?

Mivel horgászom, imádom a természetet, a csendet, a nyugalmat. Itt tudom igazán kipihenni magam. Szeretem az állatokat és inkább macskás vagyok, mint kutyás.

Milyen gyakran használod az internetet?

Nagyon sűrűn, mert sokat Tipp-Mixelek

Mit teszel a környezeted védelme érdekében?

Otthonomban és a munkahelyemen is szelektíven gyűjtjük a hulladékot, és sosem szemetelek.

Milyen zenét hallgatsz?

A kedvencem a minimál, de mindez zenét szeretek.

Mi a kedvenc ételed?

A barackos gombóc, a profiterole, a nutella és az édes Tokaji borok 🙂

Mit tartasz életed legnagyobb eredményének?

Talán amit a 18 év alatt elértem a szakmámban. Szeretnek és tisztelnek az emberek, ami napjainkban már ritkaság számba megy. Tudják és számos eredménnyel igazolják, hogy jó edző vagyok, és úgy gondolom, hogy ez a legfontosabb.

Mit csinálsz, amikor nem sportolsz?

Hétköznap személyre szabott edzésterveket és étrendeket írok. A kislányomat edzésre viszem minden kedden és csütörtökön. A szabad estélyeimen filmezek és sportot nézek. A hétvége pedig a családé, amikor igyekszünk mindig valami közös programot kitalálni.

Mit szeretsz a munkádban a legjobban?

Látni az embereken a változást, a fejlődést és látni az örömöt és a boldogságot az arcokon minden egyes cél elérésekor.

Mit szeretsz a munkádban a legkevésbé?

Szerencsére ilyen nem nagyon van, de mint minden más szakmában, illetve munkában azért itt is néha előfordul a folyamatos mókuskerék miatti monotonitás érzése, ami jön-megy, és sosem állandósul.

Milyen edzésformát próbálnál még ki legszívesebben?

Nagyon szeretnék majd megtanulni Salsázni.

Ha egy dolgot változtathatnál magadon, mi lenne az?

A vádlim de ez sajnos tényleg genetika L Szeretnék izmos-formás vádlikat.

Elmernél menni magadhoz egy edzésre?

A 17 év szakmai tapasztalat és a vendégeim visszajelzései alapján egyértelműen igen 🙂