Babamasszázs Oktatás Szülőknek, Molnár Barbival

A babamasszázs évezredes hagyománya Indiából származik. Az ősi kultúrákban anyáról gyermekre szállt a masszázs tudománya. Az édesanyák a világ minden pontján ösztönösen tudják, hogy a babáknak szükségük van az ölelésre, a ringatásra, a szeretetteljes érintésre.

CSATLAKOZZ AZ ESEMÉNYHEZ!

Pozitív hatások:
– A babamasszázs a fizikálisan kifejtett előnyein keresztül stimulálja a bőrt, a légző keringési rendszert, a nyirokkeringési rendszert, javítja a vérkeringést, az emésztést, segíti az immunrendszer működését, az érzék-szervek és az izomrendszer fejlődését.

– Segít a stressz-oldásban, ellazulásban, a feszültségek levezetésében, a fájdalmas emlékek enyhítésében.

– A masszírozott babák a betegségekkel szemben ellenállóbbak, kiegyensúlyozottabbak, nyugodtabbak, éber állapotban aktívabb a figyelmük és érdeklődőbbek. Kevesebbet sírnak, könnyebben alszanak el és alvásuk minősége is javul. Hasfájás enyhítésében, megelőzésében külön masszázstechnikával segítünk, javítunk. A súlygyarapodásuk és fejlődésük kiegyensúlyozottabb.

– A bőr- és szemkontaktuson, az érintésen, a baba jelzéseinek megértésén, a kölcsönös tiszteleten és a boldogság érzésén keresztül a baba és gondozottja közti kötődés elmélyül.

– A masszázs oxitocin termelő hatása által az anya tovább és könnyebben képes anyatejjel táplálni gyermekét. A csecsemőmasszázsnak negatív hatása nincs, a szeretetteli masszázs olyan természetes, mint az anyatejes táplálás, vagy a természetben a levegő és a víz.

A szeretetteljes masszázs az egyik legnagyobb ajándék, amelyben a szülőnek és gyermekének része lehet.

A kötödés:
– A gyermekekkel való szeretetteljes foglalkozás, mint a babamasszázs olyan bensőséges légkört teremt a családban, amelyben családtagok a hétköznapi gondoktól feloldódva, a stressztől megszabadulva tapasztalhatják meg az egy helyre tartozás érzését, a kötődés elmélyülését. A babamasszázs támogatja mindkét szülő önértékelésének javulását is.

– A szülő megtanulja megérteni gyermeke jelzéseit, képes lesz a baba igényeire megfelelően reagálni.

– Mindkettőjük örömére önfeledt, boldog perceket tölthetnek együtt, és a szülő a masszírozással saját maga enyhítheti a kicsi hasfájását, fogzási fájdalmát, megnyugtathatja Őt. Láthatja babája elégedettségét, hallhatja boldog gőgicsélését.

– Nagy segítséget jelenthet ez a fiatal vagy bizonytalan, esetleg szorongó szülőknek, magabiztosabbá téve őket szülői szerepükben.

– Örökbefogadás esetén a masszázs segít, hogy a gyermek és örökbefogadó szülei érzelmileg egyre közelebb kerüljenek egymáshoz, hiszen a kötődés bármely életkorban kialakítható!

– Koraszülött, esetleg sérült vagy fokozott igényű kisbaba esetén is segítséget nyújt abban, hogy hamarabb létrejöjjön az egyensúly a kisbabában és az elfogadás a szülő és babája között.

– A csecsemőmasszázs gyakorlása során bensőséges és meghitt hangulatban tanuljuk meg a masszázsfogásokon túl egymás elfogadását, tiszteletét, az együttérzést, a bizalmat, és azokat az értékeket, melyet a gyermek későbbi, felnőtt életébe is magával visz.

Babamasszázs tanfolyam tematikája:

-babamasszázs története
-baba anatómia
-csecsemők mozgásfejlődése
-masszázs jótékony hatásai
-indikációk, kontraindikációk
-babamasszázs fogások, gyakorlatok
-ajánlott olajok
-kommunikáció a babával masszázs előtt és közben

Milyen életkorban és milyen gyakran végezhető a masszázs?

– A babamasszázs, mint szeretgető érintés, már újszülött kortól elkezdhető.

– Ha nem is tudatosan, de minden anya és apa természetes késztetése, hogy megismerje csecsemőjét.

– A Magyar Gyermekmasszázs Egyesület által tartott tanfolyamokon születéstől egészen egy éves korukig tudnak részt venni babák és szüleik.

– A gyermek növekedésének megfelelően, a kúszó-mászó, tipegő, és kisgyermekkorban a mozdulatok változtatásával a masszázs tovább folytatható.

– A masszázs a születéstől egészen a felnőtt korig végigkíséri az életünket, mindennapos cselekvéseink része lehet.

– A babamasszázs akkor a leghatékonyabb, ha rendszeresen, a kicsi igényeinek megfelelően végezzük.

A négy alkalmas tanfolyam díja 12.000 forint amit az első napon kell a helyszínen befizetni, az árba beletartozik egy laminált babamasszázs lépéseit tartalmazó táblázat, amivel otthon könnyedén fel tudjuk idézni a tanultakat, illetve egy elismerő oklevél amely a részvételért jár minden egyes szülőnek, és gyermeküknek egyaránt.

Anyának, apának, nagyinak stb. egyaránt érdemes részt venni, lehet jönni párban, vagy egy szülőnek bármilyen felosztásban!

Ami szükséges:
-Törülköző – 2 db
-Masszázsolaj – lehetőleg illatmentes, gyógyszertári napraforgó olaj, vagy, amit már korábban használtatok a babával együtt.
-Babának csere pelus, cumi stb. amit szoktatok magatokkal vinni

A tanfolyam minimum, illetve maximum létszámú!
Minimum 3 család és maximum 9 család tud részt venni, 3 család alatti létszám esetén a tanfolyamot megtartani nem tudjuk.

Bármilyen kéréssel, kérdéssel kapcsolatban forduljatok bizalommal oktatónkhoz, Molnár Barbarához!
email: barbilla96@gmail.com
tel: +36302124700

Várunk benneteket szeretettel! Molnár Barbara