Kardió edzéshez szükséges táplálékkiegészítők – Fehérjeturmix edzés után és multivitaminok (utolsó rész)

vita-komplex-royal-fitness-club-vacAz esetek többségében azért végzünk kardió edzést, hogy a zsírpárnáinkat elveszítsük. Ez természetesen önmagában nem elég, hiszen mellé egy nagyon tudatos diéta is szükséges. Azonban ha az étkezés rendben van, akkor nyúlhatunk a táplálék-kiegészítőkhöz! Sok olyan táplálék-kiegészítő létezik, amelyek ezt a folyamatot felgyorsíthatják. Természetesen nem hagyhatjuk el az edzéseink végéről a fehérjét, még akkor sem ha “csak” kardiózunk, hiszen ezzel is hozzájárulunk a napi fehérjemennyiségünk beviteléhez. Ezen kívül fontosak a vitaminok is, hiszen ha diétázol, kevesebb tápanyagot viszel be, mint amennyivel eredetileg támogatnád a szervezeted.

Tegyünk tisztába pár dolgot már rögtön a cikk elején! 🙂

Alapesetben a kardió jelenthet egy monoton, hosszabb időtávú, nem túl magas intenzitású aerob munkát, ahol főképp a zsírt használjuk energiaforrásként. Ez a mozgásforma pici izommunkával jár, így nem merülnek ki a glikogén raktárak olyan mértékben, mint a súlyzós edzés következtében. A fehérjeturmix nem fog ártani ekkor sem, de az is megfelel, ha utána fehérjedúsan étkezel!

Teljesen más a helyzet, ha kardióként intervall edzést végzel. Ez már nagyon keményen igénybe veszi a tested és a glikogénraktárak is kimerülnek, ezért nagyon fontos a gyors tápanyag utánpótlás. Érdemes gyors felszívódású tejsavó fehérjét választani.

Nem tekinthetünk el a multivitaminok fontosságától sem…

Ha sportolsz, akkor a megfelelő vitaminok elősegítik a gyorsabb és jobb regenerálódást és megelőzik a betegségek kialakulását, hiszen feltöltik a szervezeted! A sportolók szervezete az átlagosnál nagyobb terhelésnek van kitéve. A rendszeres, mindennapi edzés nem csak a táplálkozásban, hanem a vitaminok és ásványi anyagok bevitelében is nagyobb odafigyelésre készteti a sportolót mint az átlagembert. A sportolók számára készített multivitamin készítmények erősebbek, tehát több hatóanyagot tartalmaznak. Szedésüket érdemes az edzésintenzitás ciklizálásához kell igazítani.

Tippünk: VITAMIN KOMPLEX

  • 13 féle vitamin
  • 11 féle ásványi anyag
  • kiemelkedő B és K vitamintartalom